Абсурден казус се разиграва в село Галатин, който е свързан с последствията

...
Абсурден казус се разиграва в село Галатин, който е свързан с последствията
Коментари Харесай

Няма такава държава! Отказаха помощ на семейство, пострадало при наводненията през юни във Врачанско /видео/

Абсурден проблем се разиграва в село Галатин, който е обвързван с последствията от наводненията в Северозапада през юни, написа bTV. На притежателите на една от най-пострадалите от потопа къщи е отказана помощ с претекста, че стопанката към този момент е получила средства от страната, тъй като има сложена изкуствена става.
Семейство Стаменови са пострадали от бюрокрацията. Дворът им наподобява на строителна площадка. Но не тъй като хората доста държат да си сложат нова ограда, а тъй като тъкмо от там на 24 против 25 юни е минала огромната вълна. За благополучие притежателите на парцела са били на посетители при децата си във Враца. Свидетел на потопа обаче става братовчед им.
„ Ние се бяхме наводнили и по тази причина пристигнах да видя дали има проблем и в техния парцел. Водата просто преминаваше през двора. Мазето им беше наводнено. Обадих им, с цел да им кажа какво става “, споделя братовчедът Игнат.
„ Когато се върнахме водата беше до коленете, макар че пожарната беше изтеглила част от нея. Личеше си обаче, че водата е била най-малко два метра, тъй като е стигнала до крушките на тавана. Първо с две помпи, а по-късно кметът ни докара още две, започнахме да извеждаме водата на открито. Всички помагаха – роднините и децата “, споделя стопанката на къщата Емилия Маринова.
Цялата мебелировка била изхвърлена – дивани, маси, печка, ледник и други мебели. Семейството кандидатства за помощи, само че получават отвод с аргумента, че през април дамата е получила еднократна помощ от обществените за промяна на тазобедрената става. Става дума за отпуснати 375 лева при изискване, че интервенцията коства 3600 лева
„ Новата оградата коства 6000 лева, само че съм викал и трактор, който да почисти канала в задния двор, с цел да се води обикновено водата. За него платихме още 600 лева “, споделя и мъжът ѝ Сашко. Емилия пък е възмутена, че се дават помощи с години на ромите, а когато българите имат потребност от такава, страната им я отхвърля. „ Съгласна съм да стана ромка “, споделя още тя.
„ Това е най-пострадалият парцел. Има увреждане на оградата, на стопанската сграда и на къщата. За страдание аз мога да окажа единствено морална поддръжка. Трябва страната на намерения за хората в това състояние – те би трябвало да бъдат по някакъв метод обезщетени “, изясни и кметът на село Галатин - Красимир Гешев.


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР